Halas receptek

2016. augusztus 16.

Tejszínes halfilé szélesmetélttel (4 személyre) Hozzávalók: 50 dkg halfilé; 4 dl tejszín; fél póréhagyma; 1 dl fehérbor, kakukkfű; étkezési keményítő; só, bors, citrom, napraforgó olaj; 30 – 40 dkg szélesmetélt Elkészítés: Halat csíkokra szeljük, felkarikázzuk a póréhagymát. Az olajon megfuttatjuk a hagymát, majd rádobjuk a halcsíkokat. Sózzuk, borsozzuk és ráteszünk
Tovább…

Csirkehúsos receptek

2016. augusztus 16.

Csőben sült kelbimbó csirkemellel (2 – 3 személy) Hozzávalók: 1 csirkemell filé; kb. 15 dkg zsenge kelbimbó; 15 dkg sárgarépa; 1 tojás fehérje; só, bors; 1 zúzott fokhagyma; 1 ek étkezési keményítő; 2 ek oliva olaj; 10 dkg reszelt sajt; 1,5 dl tejszín Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, a répát karikázzuk,
Tovább…

Krémek, pástétomok

2016. augusztus 16.

Sajtkrémes szezámmagos cukkinikrém (4 személyre) Hozzávalók: 30 dkg cukkini lereszelve; 3 gerezd fokhagyma; 1 ek olivaolaj; 5 dkg tömlős sajt vagy krémsajt; 1 dkg vaj; 1 dkg fetasajt; 1 dkg majonéz; 1 dkg pirított szezámmag; só, bors, petrezselyemzöld aprítva ízlés szerint Elkészítés: A cukkinit lereszeljük. 2 gerezd fokhagymát elkezdünk hevíteni
Tovább…