Csirkehúsos receptek

2016. augusztus 16.

Csőben sült kelbimbó csirkemellel (2 – 3 személy)

Hozzávalók: 1 csirkemell filé; kb. 15 dkg zsenge kelbimbó; 15 dkg sárgarépa; 1 tojás fehérje; só, bors; 1 zúzott fokhagyma; 1 ek étkezési keményítő; 2 ek oliva olaj; 10 dkg reszelt sajt; 1,5 dl tejszín

Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, a répát karikázzuk, majd megpároljuk. Közben a húspanírt előkészítjük. Ehhez a tojás fehérjét kikeverjük a fűszerekkel és az étkezési keményítővel. Az olajat felhevítjük egy serpenyőben és a panírba forgatott vékonyra szeletelt csirkemelleket megsütjük benne (mindkét oldalát kb. 3 – 4 percig). Egy tűzálló tálba helyezzük az elősütött hússzeleteket, amiket kicsit meglocsolunk tejszínnel. Ezt követően ráhelyezzük a zöldségeket. Végül ráreszeljük a sajtot, majd meglocsoljuk a maradék tejszínnel. Előmelegített sütőben 20 – 25 perc alatt megsütjük az ételt.

Kakukkfüves tepsis csirke

Hozzávalók: 4 csirkecomb; 2 kaliforniai paprika; 2 lilahagyma; 8 gerezd fokhagyma; kakukkfű; olivaolaj; 1 kg burgonya; 2 – 3 evőkanál tej; só, bors

Elkészítés: A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd egy tepsiben elhelyezzük. A köztes helyekre 4 részbe vágott lilahagymát, krumpliszeleteket, paprikát és fokhagymát teszünk. A kakukkfűvet rászorjuk, majd ismét sózzuk egy kicsit. Meglocsoljuk olivaolajjal, majd alufóliávalbetakarva 50 percig sütjük, 180 C fokon, előmelegített sütőben. Ha kell, egy kis langyos vizet öntünk alá, de mindig csak keveset. A vége felé érdemes meglocsolni egy kis langyos tejjel. 

Sült csirkecomb nyári zöldségekkel

Hozzávalók: 4 db alsó és 4 db felső csirkecomb; 40 dkg újburgonya; 2 – 3 db salátacukkini; 4 kisebb fej hagyma; 2 db kaliforniai paprika; fokhagyma; petrezselyem; só, bors

Elkészítés: A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, apróra szelt fokhagymával fűszerezzük, 1 éjszakát állni hagyjuk. Másnap egy tepsiben rakjuk a bepácolt combokat, a megtisztított újkrumplit és a hagymát. Sózzuk, majd előmelegített sütőben, alufóliával lefedve 40 percig sütjük, majd a fóliát levéve újabb fél órát hagyjuk a sütőben. Ezalatt forró serpenyőben a karikára vágott cukkiniket, paprikát hirtelen megkapatjuk, majd amikor pirulni kezd a krumpli és a csirke, ezeket is mellé tesszük. Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.